Ander Nieuws

Ballonfestival Grave was weer geweldig De weersverwachting Woordje Burgemeester Roolvink Helikoptervlucht Meevaren als passagier tijdens het Ballonfestival Vriend van het Ballonfestival Special Shape Meevaren op het bankje? Sponsormogelijkheden Parkeermogelijkheden Extra aandacht voor de kleine gasten

FacebookWoordje Burgemeester Roolvink

Burgemeester Roolvink aan het woord.Beste lezer,

Welkom op de website van het Ballonfestival Grave. Dit mooie festival, waarbij ieder jaar duizenden bezoekers zich vergapen aan o.a. de tientallen kleurrijke ballonnen, begint al een aardige traditie te worden in onze stad. Nog even en het woord ‘ballonfestival’ is net zo onlosmakelijk met Grave verbonden als de woorden ‘vestingstad’ en ‘Maas’. De Stichting Graeft Voort lijkt nu al een voorproefje te willen nemen op die onlosmakelijke verbondenheid. In het Graafs Museum – voor de lezers van ‘buiten’ dat is in de Hampoort aan de Sint Elisabethstraat – is een fraaie expositie ingericht; Lichter dan lucht, los van de aarde. Een aanrader voor eenieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de ballonvaart en een goede opmaat naar dit ballonfestival waar u vervolgens kunt zien waar we op dit gebied vandaag de dag staan.

Maar andersom kan natuurlijk ook, u kunt eerst het ballonfestival bezoeken en vervolgens als het ware de geschiedenis in duiken via een museumbezoek. De expositie is nog tot 9 september geopend.

Het ballonfestival is dit jaar kleurrijker dan ooit. De organisatoren hebben er alles aan gedaan om u opnieuw te verrassen. Vloog er vorig jaar nog een enorme luchtballon mee in de vorm van een motor, dit jaar zult u een ballonauto door de lucht zien gaan. Of moet ik nu zeggen, een autoballon? Hoe dan ook, het zal een fraai gezicht zijn. En ook een ballon in de vorm van Vincent van Gogh is er dit jaar bij. En een ballon in de vorm van een uil. U weet niet wat u ziet als dat straks allemaal de lucht ingaat. En natuurlijk kunt u ook weer genieten van de demonstraties met de modelvliegtuigen, de paramotorvliegers, de parachutespringers etc. En wilt u Grave eens van boven zien? Dat kan, u kunt meevliegen en die plezierige sensatie van een ballonvaart zelf ondergaan. U kunt zelfs meevliegen per helikopter. Meer weten? U vindt het allemaal op deze website.

Ik wens de bezoekers veel kijkplezier en de organisatoren en vele vrijwilligers veel succes.

 

Lex Roolvink

Burgemeester

Delen via: